Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
целина готвене

Как да сготвим целина?

Целината е популярна съставка на много супи и зеленчукови ястия. Ако нямате опит в използването й, ето няколко бързи съвета:

Стъбло

Стъпка 1

Отрежете листата и корените, така че да остане само стъблото. С нож или белачка премахнете най-външната му обвивка.

Стъпка 2

Измийте и в зависимост от приложението нарежете на големи или по-фини парчета.

Стъпка 3

Листата, които отстранихте в началото, можете да измиете, нарежете на ситно и да използвате за подправка.

Корен

Стъпка 1

Измийте добре, обелете външния слой, както и дървесните части. Използвайте остър кухненски нож.

Стъпка 2

Нарежете на шайби, а след това на ленти или кубчета, в зависимост от предназначението. За предпочитане е да използвате веднага след нарязване или да поръсите с лимонов сок - в противен случай целината може да потъмнее.

 

 

 

киноа как се приготвя

Как да приготвим киноа?

Киноата е култура, която става все по-популярна у нас, не само заради многото полезни вещества, но и заради специфичния си вкус.
Виж повече
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Декларация за достъпност
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта